Uzun Hamile Elbise Nitelikleri ve Yardımlar

Bakan Denis Naughten, Hükümet'in bugün uzun hamile elbiseleri prematüre bebek annelerine doğum izni ve annelik ödeneğinin uzatılmasını onayladığını doğruladı. Hükümet, önlemleri Haftalık Bakanlar Kurulu toplantısında Sosyal Refah Fonu 2017 tartışmalarının bir parçası olarak onayladı.

"Bu, prematüre bir bebeğin annesinin 26 haftalık ödenen annelik iznine ek olarak, uzun hamile elbiseleri mevcut analık izni ve doğum parası için ek bir süre almaya hakkı olduğu anlamına geliyor" diye açıklıyor Bakan Naughten. Yeni önlem çerçevesinde, 1 Ekim 2017'den sonra doğan prematüre bebek anneleri 26 haftalık doğum iznine ve mevcut 26 haftalık yetki süresinin sona ermesinden dolayı ek haftalar kazanmaya başlayacak. Bu, ilk ek ödemelerin 30 Mart 2018'den itibaren yapılması gerektiği anlamına gelir.

"Örneğin, bir bebek 30'uncu haftada doğduğunda, uzun hamile elbiseleri anneye yaklaşık 7 haftalık bir doğum izni ve fayda sağlaması için ek bir hak kazandıracaktır [ör. 30. haftadaki doğum tarihinden beklenen doğum tarihinden iki hafta önce]. Bu ek süre, annenin 26 haftalık doğum izni ve fayda sağlama haklarına eklenecek "şeklinde konuştu. Bakan Naughten.

"Bazı bebekler erken doğarlar, hastanede aylarca geçirebilirler. Halen uzun hamile elbiseleri doğum izni / fayda doğum tarihinden itibaren başlar, bu nedenle bir annenin doğum izninin çoğunu kullanması ve bebeği aslında hastaneden eve gelmeden önce faydası olabilir. "

Bakan Naughten ayrıca, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan Bütçe 2018'de ilan edilen tedbirleri yasaya koyan 2017 Sosyal Refah Tasarısının Kabine tarafından onaylandığını doğruladı.

Bu tedbirler şunlar için artan ödeme oranları içerir:

- Devlet emeklilik katkı payı ve katkı payı ödenmeyen, uzun hamile elbiseleri dul kadın, dul kadının, hayatta kalan sivil iş ortağının ve engelli emekli maaşın indirimli ödeme oranlarıyla orantılı olarak artması dahil olmak üzere, tüm haftalık maksimum emeklilik ödemelerinde 5 € 'luk bir artış. Nitelikli yetişkinler için orantılı artışlar da sağlandı;

- Analık / Babalık / Kabul Yardımı, Hastalık Yardımı, Kör Emeklilik, Bakıcı Yardımı, Bakıcı Yardımı, Engellilik Ödeneği, Malullük Emekliliği, Bir-Veliler Aile Ödeneği, İş Arayıcısının Fonu ve İş Arayanların Fonu da dahil olmak üzere tüm uzun hamile elbiseleri maksimum haftalık yardımlar ve ödeneklerde € 5 artış Azalan ücret ödemelerini alanlar için orantılı artışlarla Ödenek ve Çiftlik Yardımı. Düşük ücretli bir ödeme ile 26 yaşın altındaki iş arayanlara haftalık 5 € 'luk bir artış olacaktır. Nitelikli yetişkinler için orantılı artışlar da sağlandı;

- Nitelikli Çocuk Artışında (QCI) haftalık 2 € artış - ilgili çocuğun tam zamanlı eğitimde olan uzun hamile elbiseleri 18 yaşına kadar ya da 22 yaşına kadar olan çocuklar için sosyal yardım ödemeleri ile ödenen ek ödeme .

Çalışan Aile Ödeneği (eski adıyla Family Income Supplement)
- 26 Mart 2018'ten itibaren haftalık kazanç eşikleri arasında, uzun hamile elbiseleri üç çocuğa sahip alıcılara yapılan ödemelerde meydana gelen artışları sağlamak için 10 € 'luk bir artış sağlanmaktadır.

İş Ailesinin Temettüsüne Geri Dön
- İşten Alınmaya Ait Aile Temettüsünü kapatan mevcut hükümlerin, uzun hamile elbiseleri Mart 2018 sonundan geçerli olmak üzere yeni girenlere kaldırılması ve planın tamamının 2021 tarihinden itibaren geçerli olacağı gün batımı şartının kaldırılması.

Bir-Ebeveyn Aile Ödemesi
- 26 Mart 2018 tarihinden itibaren Haftalık 110 € 'dan 130 €' ya Tek Ebeveynli Aile Ödemesiyle ilgili kazanılan kazancın artması.

- 27 Kasım 2017 tarihinden itibaren haftanın uzun vadeli sosyal yardım ödemelerinin yapıldığı uzun hamile elbiseleri bir yılbaşı bonusu ödemesi (% 85);

- Jobseeker'in Geçiş Ödemesi için kazançların hafife 110'dan 130 € 'ya, haftanın etkisiyle 26 Mart 2018'den itibaren artması.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hale Soygazi Çocuğu Varmı? Murat Şar Oğlu Mu ?

Hamile Pantolonu Dikim Yapilis

Doga Rutkay Hamilelik Niyetini Soyledi